AUTO-CONSULT

uw AUTOMOTIVE EXPERT

VOOR CONSUMENT & BEDRIJF

Garantie-claim:

U kent dat mogelijk wel. Uw auto raakt defect in de garantie-periode. U gaat terug naar de verkoper om het defect te melden. In de veronderstelling dat deze dit probleem oplost binnen de garantie. De verkoper meldt u tot uw verbazing dat het uw eigen schuld is. Of vertelt u dat er niets stuk is, maar dat het door ‘gewone slijtage’ komt, dat uw auto niet meer normaal functioneert. 

 

Garantie Auto

Slijtage hoorde toch immers niet bij de garantie?

In bovengenoemde gevallen is Auto-Consult degene die uw belangen als geen ander kan behartigen. Onze technische expertise maakt duidelijk wat de oorzaak van het defect is. Of dit wél of niet onder de garantie valt. Of mogelijk zelfs dat het defect een z.g. ‘non-conformiteit’ is.  Dat laatste van groot belang als u de auto zonder garantie heeft gekocht. Ook in dat geval, maken wij het mogelijk dat de verkoper uw auto repareert, zonder dat het voor u ‘in de papieren loopt’.

waarop kan Auto-Consult mijn auto controleren?

Mechanische Defecten

Uw auto kunnen wij controleren op mechanische defecten. Defecten in de motor, overige delen van de aandrijflijn maar ook aan zaken als het onderstel, de carrosserie, de koppeling of het remsysteem.

Elektronische Defecten

Met geavanceerde uitleesapparatuur kunnen wij iedere opgeslagen fout uitlezen. Niet alleen van de motor, maar ook van bijvoorbeeld automatische transmissie, dashboard, boordcomputer, ABS en alle overige systemen. Ook hybride systemen kennen geen geheimen voor ons.

Staat Carrosserie

Met de lakdiktemeter kunnen we zien of er delen gespoten werden. Met de endoscoop aan de binnenzijde van plaatwerk kijken of schadeherstel wel goed werd uitgevoerd of dat er roest inwendig aanwezig is. Uw carrosserie kunnen wij ook op zoals lijkt ‘voor het oog verborgen gebreken’ controleren.

Door kennis van zaken en jarenlange ervaring zijn wij de juiste gesprek- & onderhandelingspartner voor u met de verkopende partij.

“Mogelijk zelfs als u een voertuig kocht zonder garantie”