Olie-onderzoek & MotorcheckUP

Het is al weer even geleden.  De zaak waarvoor Auto-Consult gevraagd wordt, een contra-expertise te doen. De expert welke onderzoek verrichtte voor de tegenpartij, beweerde dat de olie van de ‘overleden’ motor ‘sterk vervuild & ingedikt was’. 

Tot dan toe werkte Auto-Consult voornamelijk met laboratoria om olie te onderzoeken als dat nodig was. Ik vroeg de betreffende expert dan ook of hij een olieanalyse had laten doen.

Het antwoord was ontkennend. Als ik hem vervolgens vraag hoe hij dan tot deze conclusie kwam, antwoord hij dat hij een MotorcheckUP test had gedaan.

Op basis van jarenlange ervaring, meende ik aan het oliebeeld van de motor duidelijk af te kunnen leiden, dat de olie wél in prima staat verkeerde. Tijd dus om zelf kennis te maken met MotorcheckUP en dezelfde test uit te voeren als de andere expert gedaan zou hebben?

MotorcheckUP was eenvoudig te verkrijgen, online. Veel goedkoper bovendien dan een olietest laten uitvoeren bij een laboratorium. Dan wil je als onderzoeker natuurlijk wel heel goed weten ‘wat de test waard is’. De voordelen, de goede kanten maar natuurlijk ook weten in welke gevallen het minder geschikt is. 

De test blijkt verassend goed, snel en eenvoudig in gebruik. Door middel van een oliedruppel uit de motor, op de testkaart aangebracht, zie je in een relatief korte tijd erna hoe een aantal belangrijke kwaliteiten of tekortkomingen van de olie ervoor staan.     

Je kan heel snel zien of er sprake is van te sterk vervuilde of nog schone olie. Ook zaken als te veel brandstof in de olie of een sterke mate van vocht als water of koelvloeistof welke de smering niet ten goede komen, zie je nagenoeg direct.

De vertegenwoordiging van MotorcheckUP in Nederland is goed voor mekaar bovendien. Bij een nieuw product moet je altijd even leren hoe je de beelden in dit geval interpreteert. Het contact met MotorcheckUP in Nederland is daarin prima. Je wordt perfect op weg geholpen voor zover nodig, want het materiaal eromheen legt het meeste al goed uit.

Kan met MotorchekUP dan precies hetzelfde als met een olieanalyse uit een laboratorium? Nee, is het eenvoudige antwoord daarop. In een laboratorium kunnen allerlei zaken werkelijk heel precies gemeten worden. Werkelijke viscositeit (dikte) van de olie, maar ook zuurtegraad, exacte aanwezigheid van metalen uit de motor door slijtage. En als je het exacte type olie weet wat er in de motor zat en er niets anders werd bijgevuld, dan kan er gemeten worden in welke mate de z.g. ‘dopes’ er nog inzitten en werkzaam zijn. Nu kost een beetje laboratoriumtest al snel beduidend meer dan € 100,- .

Voor het geld van een laboratoriumtest kan je in de praktijk al snel 8 MotorcheckUP-tests doen.

In de gevallen waarbij een goede indicatie over de vervuiling van de olie, de mate van intreding van vocht (water & koelvloeistof), de verdunning door brandstof voldoende zijn om te weten of verversing noodzakelijk is of als eerste leidraad of er serieus iets mis is met een motor, dan voldoet MotorcheckUP perfect!

Sinds de kennismaking met MotorcheckUP, gebruikt Auto-Consult het met regelmaat op die momenten dat het  bijdraagt in het stellen van een diagnose tot volle tevredenheid de testkaart.

De auto uit de contra-expertise had getuige de MotorchekUP-test olie in de motor welke niet zwaar vervuild was. De betreffende expert heeft tot op de dag van vandaag zijn testkaart dan ook nooit kunnen overleggen.

MotorcheckUP bruik baar in 90%
MotorcheckUP is niet alleen te gebruiken door professionals zoals autobedrijven, motor-revisie-bedrijven, Motorzaken & de ANWB, maar ook door particulieren met hart voor hun auto!
Edwin
Auto-Consult

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.